1. Mitä tarkoitta digitaalinen portfolio?

Digitaalisessa portfoliossa hyödynnetään teknologian tuomia mahdollisuuksia tallentaa, säilyttää, hallita ja jakaa suurtakin tietomäärää nopeasti ja tehokkaasti.  Digitaaliseen portfolioon voidaan tallettaa monenlaisia liikkuvaa videokuvaa, animaatioita ja ääntä sisältäviä elementtejä.Digitaalinen portfolio on työväline, joka on yksilöä osallistava, voimavarakeskeinen ja tulevaisuuteen suuntaava. Se auttaa hahmottamaan oman elämäntilanteen.

Mitä tarkoittaa elinikäinen digitaalinen portfolio?

Elinikäinen digitaalinen portfolio on melkein samanlainen kuin tavallinen portfolio.Se on portfolio, johon oppilaat tallentavat omia tai ryhmän töitä, mitä he tekevät opiskelun aikana. Siinä saattaa olla opiskelijan monen vuoden työt.

Digitaalisen portfolion jakelutapoja on monia. Yleisimpiä on mm. www-sivut, verkko-opiskeluympäristöt, blogit, sähköpostin liitetiedostona, diaesitykset (esim. Powerpoint), USB muistitikut, CD/DVD ja perinteinen printattu aineisto.

2.  Etsi Internetistä kaksi digitaalista portfoliota ja tutustuniiden sisältöön. Vertaile näiden kahden portfolion sisältöä ja ulkoasua.

http://johannasumen.com/ Johanna Sumen

http://paulirekola.com/index.html Pauli Rekola

Valitsin kaksi vähän erilaista portfoliota. Ulkoasultaan mielestäni nätimpi on Johanna portfolio. Siinä on selkeä valkoinen tausta ja pehmeät värit. Se on naisellisempi, joten ajattelen sen olevan ulkoasultaan minulle kiinnostavampi.  Paulin portfoliota on helpompi käyttää, koska siinä näkyy selvästi otsikot, joista on helppo siirtyä eri aiheeseen. Johannan portfoliossa kirjainten fonttien ja tyylin vaihtelu tuo piristystä ulkoasuun. Paulin portfoliossa on paljon asiaa ja todella paljon tietoa työnantajalle. Hän on myös ottanut huomioon ulkomaalaiset ja hänen tietojaan voi lukea myös englanniksi. Johanna on julkaissut portfoliossaan myös kuvia, jotka elävöittävät hänen työtään. Paulilla ei niinkään ole, mutta kyllä häneltäkin pari kuvaa löytyy. Kummatkin portfoliot ovat todella hyviä.